Hoe autodelen met je buren?

OPGEPAST! Wegens de Coronacrisis werkt het personeel van Autodelen.net en Cozycar nog op regelmatige basis thuis. We schakelen de telefoonlijn door naar een GSM nummer, maar merken dat dit niet altijd even vlot loopt. Kan je ons telefonisch niet bereiken? Mail je vraag naar hello@cozycar.be en onze werknemers nemen zo snel als mogelijk contact met je op!

 

 

Via Cozycar kan je kostendelend een wagen delen met mensen uit je buurt. Je maakt samen met je buren afspraken en zet het systeem op. Door enkel de reële kosten van het gebruik aan te rekenen, bespaar je als eigenaar 1000 tot 3000 euro per jaar, en betaal je als autodeler een minimale prijs voor je autogebruik.

 

 

 

Op de 'vraag- en aanbodkaart' zie je in één oogopslag wie er in jouw buurt al aan autodelen doet.
Ben je lid van Cozycar? Dan kan je ook alle contactgegevens van eigenaars of gebruikers in je buurt raadplegen.

 

 

 


Bereken aan de hand van onze rekentool* de kilometerprijs van je wagen. Doorgaans ligt deze prijs tussen de 0,25 en 0,35 euro per kilometer. Hierin zijn alle kosten verrekend (brandstof, verzekering, taksen, onderhoud, pechhulp, carwash,...).

Als gebruiker betaal je enkel wanneer je de wagen gebruikt. Zo weet je perfect hoeveel je per maand of per jaar uitgeeft aan een auto.

Als eigenaar kan je tot 3000 euro besparen per jaar.

*Onze rekentool is beschikbaar voor leden

 

 

 

Als eigenaar wil je uiteraard goed verzekerd zijn. Je huidige verzekering behouden? Vraag het even na aan je verzekeraar of ze akkoord gaan dat de wagen gedeeld zal worden. Overstappen naar een specifieke autodeelverzekering kan ook.

Gebruikers hoeven geen extra verzekering te nemen om gebruik te maken van een deelwagen.

 

 

 

Goede afspraken maken goede (deel)vrienden. Cozycarleden krijgen toegang tot een standaard contract en huishoudelijk reglement. Deze kunnen aangepast worden op maat van je eigen deelgroep.

Leden krijgen verder ook toegang tot de reservatiekalender en een automatische afrekenmodule. Deze laatste stuurt alle gebruikers om de 2 maanden een afrekening. Betalen voor een gereden rit doe je rechtstreeks bij de eigenaar!

 

 

 

Heb je hulp nodig bij het gebruik van de website? Download een gedetailleerde handleiding voor eigenaars van een deelauto en voor gebruikers.

Ook voor grote groepen zoals gemeenten, organisaties en woongemeenschappen kunnen we Cozycar op maat aanbieden. Neem eerst contact op met Cozycar alvorens hieraan te beginnen. Een handleiding voor groepen kan je hier terug vinden.

 

 

 

 

Je kan lid worden voor 10 euro per jaar per huishouden.

Registreer je eerst via onderstaande knop en schrijf vervolgens 10€ over op het rekeningnummer BE50 7340 1082 6118 (Autodelen.net). Vergeet zeker niet om je naam en voornaam te vermelden!

Opgepast! Leden uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest schrijven hun 10€ over op BE17 0012 2191 1121 (Mpact), vergeet je naam en voornaam niet te vermelden!

 

 

Inwoners van Gent en Mechelen krijgen 3 jaar gratis lidmaatschap cadeau van hun stad.

  • Gentenaar? Maak een account aan op de website, schrijf 30 euro lidgeld over op BE50 7340 1082 6118 en vul daarna het aanvraagformulier in.
     
  • Mechelaar? Maak een account aan op de website en vul daarna het aanvraagformulier in.

 

 

 

Deel mee, registreer je! 

 

 

Gebruikers aan het woord

 
 
Charles, Antwerpen
Ik woon in de stad en heb een groot aanbod aan openbaar vervoer. Toch heb ik af en toe een auto nodig omdat het niet met tram, trein of bus gaat of omdat ik zware inkopen moet doen. Autodelen is dus op mijn lijf geschreven! Samen met 14 buren delen we 3 deelwagens. Ik doe het al 15 jaar en heb intussen duizenden euro's uitgespaard.
Eveline, Brussel
Ik rijd gemiddeld 4000 kilometer per jaar met mijn auto, te weinig in vergelijking met de kosten. Ik heb besloten mijn auto te delen uit economische, ecologische én sociale overwegingen! Veel van 'mijn' autodelers zijn vrienden geworden. Reservaties maken is trouwens niet moeilijk dankzij onze gedeelde agenda. En door het autodelen denkt iedereen iets meer na over zijn autogebruik.